تفاوت عمده رم ddr3 و ddr4 چیست / کدام یک سرعت بیشتری دارد ؟
فرق رم ddr4 و ddr3 چیست؟ یکی از مهم ترین سوالاتی که ممکن است برای هر شخصی که قصد خرید لپتاپ قوی را دارد پیش بیاید، این است که کدام نوع رم مناسب است؟ رم لپتاپ DDR3 بهتر است یا رم DDR4؟ اصلا تفاوت رم ddr3 وddr4 چیست-؟ با “مجله ای بای“ همراه باشید تا جواب تمامی سوالات خود را بگیرید وانواع حافظه رم را بشناسید.
رم لپتاپ چیست و چگونه کار میکند؟
در ابتدا بهتر است که با سوال شما همراهان همیشگی ایبای شروع کنیم. رم چیست؟ چرا باید رم لپتاپ قوی باشد ؟ در پاسخ این سوال، باید بگویم که حافظه رم یا حافظهی دسترسی تصادفی (Random Access Memory)، یک قطعه سخت افزاری است که به مادربورد متصل میشود و به عنوان حافظه کوتاه مدت سیستم عمل میکنند. در حقیقت وظیفه ذخیره سازی داده ها و دسترسی سریعتر به داده های موجود بر روی کامپیوتر یا لپتاپ را بر عهده دارد.
این حافظه میتواند اطلاعات شما را به صورت موقت ذخیرهسازی کند. اطلاعات ذخیره شده در حافظه رم، در هر زمان و در هر موقعیتی فعال بوده و قابل خواندن و نوشتن خواهد بود. این بدان معناست که رم هنگام پردازش دادهها عملکرد بهتری داشته و بسیار سریعتر از حافظه داخلی عمل خواهد کرد.
بررسی انواع حافظه های رم
اگر سیستمی در منزل خود دارید که برای ده ها سال قبل بوده، حتما رم DDR2 را در آن خواهید دید. بعد از آن حافظه رم DDR3 در سال ۲۰۰۸ معرفی شد که با آمدنش توانست رم نسل قبل را که دوسال در بازار رقابت میکرد کنار بگذارد و تا ۶ سال بازار را در دست خودش بگیرد.
اما سوال اصلی اینجاست فرق اصلی DDR2 با DDR3 در چیست؟
انتقال دیتا در بافر (خانه حافظه) در رم ddr2 به صورت ۴ بیتی و در ddr3 به صورت ۸ بیتی است. تفاوت ظاهری حافظه ddr2 یا ddr3 در محل شکاف بین پین ها است.
رم DDR2 با DDR3 چه فرقی دارد ؟
اگر بخواهیم بیشتر توضیح دهیم، حافظه رم دستگاه به ۲ قسمت اصلی بافر (همان خانه های حافظه) تقسیم میشوند. خانه های این قسمت ها درون خود ماژول رم دارند. انتقال دیتا بین خانه های حافظه و بافر در رم DDR2 به صورت چهاربیتی میباشد. یعنی در هر کلاک پالس، چهار بیت بین بافر جابجا میشود. اما در رم DDR3 به صورت هشت بیتی است. که به این معناست انتقال داده در DDR3 تا ۱۷۰۶۶ مگابایت در ثانیه بالا رفته و مقدار ولتاژ را پایین می آورد. (۸۰ درصد)
رم ddr4 و ddr3 کدام را بخریم ؟ کدام یک سرعت بیشتری دارند ؟
بعد از اینکه رم DDR4 به بازار آمد، رم پرقدرت DDR3 به آرامی جایگاه خود را از دست داد. در حالت کلی هر نسل DDR در مقایسه با نسل قبلی از سرعت بیشتری بهره مند بوده اما برق کمتری را مصرف میکند.
نکته مهم این است که در بین رمهای DDR4، رم ها با سرعت های مختلف و با ظرفیت های مختلف ارائه شده اند. مثلا با سرعت هایی مانند ۲۴۰۰، ۳۰۰۰ یا ۳۲۰۰ مگاهرتز راهی بازار شده اند. شما عزیزان در سایت ایبای میتوانید قیمت انواع رم با ظرفیت های مختلف مانند رم ۱۶ گیگ ddr4، رم ۸ گیگ ddr4 را مشاهده کنید.
نکات مهم در هنگام خریدرم ddr3 و ddr4 برای لپتاپ :
در پایان مقاله میخواهیم یک نکته مهم در هنگام خرید بهتون بگوییم. بسیاری از خریداران می پندارند که میتوانند مدلهای مختلف رم را به مادربورد متصل کنند، که این تفکر نادست می باشد. این نکته را درنظر داشته باشید که هر نسل از این حافظه های رم فقط با سیستم های سازگار با همان نسل قابل ارتقا هستند.
سخن پایانی
اگر مادربورد سیستم شما رم DDR3 را پشتیبانی میکند، دیگر نمیتوانید از رم DDR4 استفاده کنید. این محدودیت به دلیل تعداد پینهای اتصال هرکدام از این رمها و حتی فاصله بین شکاف وسط ماژول برمیگردد که بین نسلهای مختلف تفاوت وجود دارد. پس در هنگام خرید این نکته را دقت کنید. ممنون که تا پایان مقاله همراه ایبای بودید.