cpu چیست/ آیا Cpu لپتاپ قابل ارتقا است؟
سلام و درود خدمت شما همراهان همیشگی “مجله ایبای”، امروز هم با یک موضوع جذاب دیگر در کنار شما عزیزان هستیم. موضوع مقاله امروز ایبای، درمورد سی پی یو(cpu) است. در این مقاله ابتدا میخواهیم به ” تعریف cpu” سپس پاسخ به سوال ” از کجا بفهمم Cpu لپتاپ نسل چند است ” و بررسی برنامه CPU-Z بپردازیم. در انتهای مقاله هم به چگونگی ارتقا سی پی یو میپردازیم. پس مثل همیشه تا انتهای مقاله با ایبای همراه باشید.
سی پی یو(CPU) چیست؟
در شروع کار میخواهیم به تعریف Cpu بپردازیم. حتما برایتان پیش آمده که در هنگام خرید لپتاپ به کلمه سی پی یو برخورد کرده باشید و ندانید که چیست؟ Cpu یا همان واحد پردازشگر مرکزی، در حقیقت مغز رایانه است. سی پی یو فقط مخصوص لپتاپ نیست و در انواع دستگاه ها از جمله کامپیوتر ها و موبایل ، تبلت و حتی تلویزیون هوشمند نیز به شکل تراشههای کوچک مربعی شکل روی مادربورد دستگاهها قرار میگیرند.
Cpu مخفف کلمه Central Processing Unit است که جزء مهم ترین قطعه سخت افزاری محسوب میشود. سی پی یو برای اجرای محاسبات، اقدامات و اجرای برنامه ها مورد استفاده قرار می گیرد. واحد پردازشگر مرکزی ورودی ها را به عنوان دستورالعمل از RAM دستگاه دریافت میکند و عمل مورد نظر را پردازش و کد گشایی میکند و در نهایت در خروجی ارائه میدهد.
سی پی یو ورودی ها را به صورت دستورالعمل هایی از RAM رایانه دریافت می کند، سپس عمل مورد نظر را کد گشایی و پردازش کرده و در آخر در خروجی ارائه میدهد. سی پی یو ها در همه نوع دستگاه هایی از رایانه تا لپتاپ، تلفن های هوشمند، تبلت و تلویزیون های هوشمند حضور دارند. آنها به شکل تراشه های کوچک اکثراً مربعی شکل هستند که بر روی مادربورد دستگاه ها قرار گرفته و با دیگر سخت افزارها تعامل دارند تا عملیات های رایانه را اجرا کنند
CPU لپتاپ را از کجا بفهمیم؟ بررسی کلی برنامه CPU-Z (سی پی یو زد)
برنامه CPU-Z یک نرم افزار بسیار کاربردی است که از آن برای مشاهده اطلاعات کامل CPU لپتاپ یا کامپیوتر استفاده میشود. با دانلود برنامه CPU-Z شما اطلاعاتی مهمی در مورد CPU سیستم خود مانند نام پردازنده مرکزی، سرعت CPU ،مقدار کش CPU و خیلی اطلاعات دیگر را به دست آورید.
شما میتوانید اطلاعات کامل سیستم را از تمام سخت افزارهای اصلی خود را بدون باز کردن کیس و قطعات سیستم، به دست آورید. این نرم افزار سبک و بسیار کم حجم، با انجام یک کالبدشکافی دقیق، جزییات کاملی در مورد مشخصات سی پی یو، مادربرد، گرافیک، رم و … در اختیار شما قرار می دهد.
قابلیتهای و ویژگی های برنامه CPU-Z :
مشخصات رم بکار رفته بر روی سیستم |
---|
نشان دادن دقیق تمام اطلاعات سخت افزاری سیستم |
ارائه گزارشات دقیق لحظه ای از عملکرد سی پی یو و رم |
– نمایش اطلاعات جداگانه از هر Cache و مقدار کش بکار رفته در آن |
مشخصات مادربرد از جمله کارخانه سازنده مادربورد ،مدل مادربورد |
نشان دادن مشخصات Bios ورژن و تاریخ ساخت Bios |
مشخصات مادربرد و گرافیک از جمله کارخانه سازنده ومدل وسرعت آن |
چگونه سی پی یو لپتاپ را ارتقا دهیم/ آیا CPU لپتاپ قابل ارتقا است؟
ارتقا سی پی یو لپتاپ، یکی از مواردی است که کاربران دارای لپتاپهای قدیمی به آن فکر میکنند. زیرا به دلیل نوسانات قیمت دلار و بالا رفتن قیمت لپتاپ، خرید یک لپتاپ جدید کار سختی است. هر چه واحد پردازشگر مرکزی لپتاپ جدیدتر باشد، عملکرد لپتاپ از نظر سرعت، پردازش اطلاعات و و اجرای دستورات بهتر خواهد بود.
اما آیا میتوان CPU لپتاپ را ارتقا داد؟ در لپ تاپ های مدل قدیمی، متأسفانه باید بگوییم که امکان تعویض و ارتقا سی پی یو وجود ندارد، اما خوشبختانه در مدلهای جدید لپ تاپ های امروزی، از طرف برندهای سازنده لپتاپها این امکان را دراختیار کاربران قرار داده اند.
اما آیا ارتقا پردازنده لپتاپ کار اصولی است؟
باید به این موضوع توجه داشته باشید که ارتقای CPU لپتاپ در واقع یک فرآیند بسیار پیچیدهای است. زیرا شما ابتدا باید مطمئن شوید که در صورت ارتقا سی پی یو آسیبی به دستگاه شما وارد نشود. دوما این نکته را هم مدنظر داشته باشید که هرچه قدر فدرت سی پی یو شما بیشتر باشد، گرمای تولیدی CPU نیز بیشتر میشود و شاید فن های دستگاه شما دیگر قدرت کافی را برای خنک کردن نداشته باشد.
نکته دیگر که باید به آن توجه کنید، نبود سی پی یو مجزا در بازار است. به جرات میتوانیم بگوییم که یکی از سخت ترین کار در ارتقا سخت افزار یک لپتاپ، ارتقا و تعویض سی پی یو است. زیرا سی پی یو از مقاوم ترین قطعات کامپیوتربه حساب میرود و خیلی دیرتر از سایر قطعات خراب میشود. به همین دلیل برندهای سازنده لپتاپ سی پی یو لپتاپ ها را به صورت جداگانه در بازار عرضه نمیکنند و پیدا کردن سی پی یو مناسب با دستگاه شما دربازار کار بسیار سخت و دشوار است.
سخن پایانی
طبق تجربیاتی که کارشناسان پشتیبانی ایبای داشته ایم، به شما توصیه میکنیم که از ارتقای سی پی یو لپتاپ صرف نظر کنید و سراغ ارتقای رم و هارد SSD بروید.
تاریخ : ۱۴۰۱/۰۲/۱۸