پیشرفت تکنولوژی منجر به ساخت بازی هایی با جزئیات بی شمار و گیم پلی زیبا شده است. اجرای این بازی ها با وضوح بالا نرخ فریم را کاهش می دهد، اما تکنیک های نرم افزاری مانند Deep Learning Super Sampling یا فناوری DLSS توسعه یافته توسط Nvidia می تواند قدرت پردازش مورد نیاز برای اجرای بازی ها را با وضوح مورد نظر شما کاهش دهد. در ادامه این مقاله به سراغ تحلیل فناوری Nvidia DLSS رفتیم که این روزها در بین گیمرها بسیار محبوب شده است.
اگر از طرفداران Nvidia هستید، احتمالاً نام DLSS را زیاد شنیده اید. اما فناوری اختصاصی انویدیا برای افزایش سرعت بازی ها بدون از دست دادن کیفیت تصویر و بافت بازی چیست و چگونه کار می کند؟ بنابراین در مقاله زیر با این فناوری و قابلیت های آن آشنا می شویم و نسل های مختلف آن را با هم مقایسه می کنیم و در نهایت نحوه فعال سازی فناوری DLSS را نیز توضیح می دهیم و اینکه انویدیا چگونه افراد را با تکنولوژی خود هر سال مجاب به خرید کارت گرافیک ایسوس و سایر برند ها میکند.
فناوری DLSS چیست؟
فناوری Nvidia DLSS تکنیکی برای افزایش وضوح تصویر (Upscaling) است که بر خلاف روش های سنتی از شتاب دهنده ها و الگوریتم های هوش مصنوعی استفاده می کند که منجر به تغییر بزرگی شده است. اما افزایش مقیاس چیست و چرا به آن نیاز داریم؟
همانطور که می دانید گرافیک بازی های امروزی بسیار پیچیده است و اگر تنظیمات را در سطح بالایی قرار دهید، اکثر کارت های گرافیک قادر به ارائه نرخ فریم مورد نظر نخواهند بود. در عین حال، وضوح تصویر بالاتر، مانند ۴K، بار کاری کارت گرافیک را افزایش می دهد و نرخ فریم کمتری را تضمین می کند.
پیشنهادی: کارت گرافیک ۴ گیگ ایسوس
در گذشته تکنیک های به اصطلاح ارتقاء مقیاس برای افزایش وضوح تصویر نشان داده شده بود، اما تفاوت DLSS انویدیا با اینها استفاده از هوش مصنوعی و کیفیت بالاتر است. افزایش مقیاس به معنای افزایش وضوح تصویر، ویدئو یا فریم است، با این حال چندین تکنیک افزایش مقیاس وجود دارد که کیفیت خروجی متفاوتی دارند.
انویدیا با استفاده از فناوری DLSS از شتاب دهنده هوش مصنوعی (هسته های تانسور) در کارت های گرافیک سری RTX استفاده کرده است که با ترکیب آن با الگوریتم های مبتنی بر یادگیری عمیق (آموزش عمیق) کیفیت و کارایی را به استانداردهای بالاتری رسانده است. این کاملا جدید است.
به طور کلی DLSS یک هدف ساده دارد و آن افزایش نرخ فریم بازی ها با کمترین افت ممکن در کیفیت تصویر است. برای اینکه کارت گرافیک انویدیا شما نرخ فریم بالاتری داشته باشد، DLSS بازی را با وضوح پایین تری ارائه می کند تا GPU سبک تر کار کند و FPS بیشتری تولید کند. اما کیفیت تصویر چطور؟ البته بازی رندر شده با کیفیت ۷۲۰p کیفیت پایین تری نسبت به ۱۰۸۰p خواهد داشت. این دقیقاً همان جایی است که جادوی Nvidia DLSS ظاهر می شود.
Deep Learning Super Sampling یا به اختصار DLSS، فناوری نوآورانه و انحصاری انویدیا برای دستیابی به نرخ فریم بالاتر از کارت های گرافیک این شرکت است. این فناوری با استفاده از هستههای Tensor و الگوریتمهای مبتنی بر یادگیری عمیق، میتواند بازیها را با وضوح تصویر پایین رندر کند، اما کیفیت خروجی آنها را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد که کیفیت بسیار پایینتری نسبت به رزولوشن بومی ندارد. برای درک عملکرد این فناوری به تصویر زیر و تفاوت های آن توجه کنید.
همانطور که می بینید، DLSS نرخ فریم بازی را به میزان قابل توجهی افزایش داده است، بدون اینکه کیفیت تصویر افت محسوسی داشته باشد. به این ترتیب، گیمر می تواند از نرخ فریم بالاتر بدون به خطر انداختن جزئیات و کیفیت تصویر بهره مند شود. البته DLSS هرگز به خوبی انجام یک بازی با وضوح اصلی مانیتور گیمر نخواهد بود.
اکنون که با فناوری DLSS و کاربرد آن آشنا شدید، احتمالاً مزایای مثبت آن را برای بازی های دارای ردیابی پرتو مشاهده کرده اید. با وجود DLSS می توانید بازی هایی را با ray tracing اجرا کنید و از نرخ فریم مناسب لذت ببرید که بدون DLSS فقط با کارت های گرافیک قدرتمند و گران قیمت امکان پذیر است.
تاریخچه DLSS
وقتی به وضعیت دنیای هنر نگاه می کنیم، مطمئناً به دنبال چیزها و محصولات جدیدی هستیم که تأثیر عمیقی بر دنیای هنر دارند. در این داستان، پردازنده های خانواده Nvidia GeForce RTX 20 نقش بسیار مهمی را ایفا خواهند کرد. البته همیشه این سوال ذهن کاربران و کارشناسان را به خود جلب می کند. محصولات انقلابی انویدیا چگونه بر تجربه کاربری گیمرهایی که از روز اول روی پردازندههای جدید سرمایهگذاری کردهاند، تأثیر گذاشته است؟ تا چند روز دیگر محصولات جدید انویدیا در خانواده RTX 40 معرفی خواهند شد. گروه سبز یک طراحی مجدد کامل از پردازنده های پرچمدار را با نام RTX 4090 معرفی کرد. اکنون زمان خوبی برای بازگشت به گذشته و نگاهی به تاریخ دو ساله این فناوری است، از جمله معرفی بازی ها و پشتیبانی از ردیابی پرتو، توسعه فناوری۳ DLSS و کاهش قیمت محصولات پویا.
در طول چند سال گذشته، ما شاهد پیشرفتهای بسیار و متنوعی در مورد فناوری RTX بودهایم. در واقع برخی از بازی ها با پیشرفت زیادی همراه بوده اند، اما بسیاری از انتظارات جامعه بازی ها برآورده نشده است. تعداد بازی هایی که با پشتیبانی از فناوری انقلابی انویدیا عرضه می شوند، خیلی بیشتر از آن چیزی نیست که در ابتدا اعلام شده بود. از سوی دیگر نمونه های دیگری مانند Minecraft RTX نیز توانستند توجه کاربران را به خود جلب کنند.
برای مطالعه: انواع پنل مانیتور
نحوه عملکرد DLSS در بازی ها
DLSS به صورت پویا در بازی ها کار می کند. همانطور که بازی اجرا می شود، تصاویر با استفاده از مدل یادگیری بهینه می شوند، کیفیت تصویر بهبود می یابد و سپس به میان افزار و نرم افزار دستور می دهند تا نرخ فریم را افزایش دهند.
چه بازی هایی از DLSS پشتیبانی می کنند؟
NVIDIA می گوید فناوری DLSS در حال حاضر در بیش از ۳۰۰ بازی و برنامه پشتیبانی می شود. در همان زمان، NVIDIA اعلام کرد که در مجموع ۳۴ بازی از DLSS3 پشتیبانی می کنند. درباره پشتیبانی از DLSS شهر سخت افزار بیشتر بدانید.
انویدیا رسما اعلام کرده است که اکنون ۳۴ بازی از DLSS3 و ۲۹۸ بازی از DLSS2 پشتیبانی می کنند. بنابراین، با احتساب پنج بازی که فقط از DLSS1 پشتیبانی می کنند، لیست بازی های سازگار با DLSS در مجموع از ۳۰۰ عنوان فراتر رفته است.
در همان زمان، انویدیا از اضافه شدن پشتیبانی از DLSS3 به رندر D5 خبر داد. D5 Render یک بازی یا یک معیار نیست، اما به طراحان و معماران اجازه می دهد تا رندرهای سه بعدی بسازند.
جمع بندی
در کل DLSS به شما کمک میکند که بازی مورد علاقتان را روان پر سرعت و با کیفیت اجرا و تجربه کنید .